Kontrolna vaga HC-8 (Checkweigher)

Kontrolna vaga velikom tačnošću pri velikoj brzini proverava odstupanje težine. Vaga za složene radne uslove, za vaganje velikih brzina, ostvaruje pouzdano, brzo i tačno kontrolno vaganje. Možemo je programirati da zadovolji vaše potrebe. Takođe dajemo potrebna rešenja na mestu gde je vama potrebna merna kontrola. Na način koji vama pravi ogromnnu uštedu u proizvodnji i potrebnom ljudstvu za kontrolu.

 

Kontrolna vaga proverava i garantuje težinu proizvoda.

Kontrolna vaga ili vage za proveru je automatski iuređaj za proveru težine pakovanih roba. Obično se nalazi na odlaznom kraju proizvodnog procesa i koristi se da bi se obezbedilo da težina pakovanja robe bude u određenim granicama.Kontrolno vaganje je postupak koji koristi kontrolne vage ili vage za verifikaciju sadržaja paketa i utvrđivanje da li težina određenog proizvoda ili dela zadovoljava tražene specifikacije.

PREDNOSTI

 • prikaz na LCD displeju: masa paketa, statistika odmerenog paketa, zadati parametri merenja
 • programiranje parametara rada mašine: brzina, težina, odstupanje od zadate težine
 • programiranje tolerancije merenja
 • mogućnost memorisanja 10 artikala sa svim parametrima
 • prikaz svih merenja sa vremenom i datumom i prikaz broja ispravnih i neispravnih paketa
 • dimenzije uređaja: 1400 x 1000 x 930 mm
 • masa uređaja: 60kg
 • napajanje: 220VAC
 • potrošnja: 300 VA

Kontrlona Vage razlikuju se od osnovnih vaga, jer imaju programabilnu toleranciju i napredne funkcije. Tolerancija omogućava operateru da unese opseg težine i pokazaće kroz različita obojena svetla da li je predmet koji je vagan unutar te tolerancije, iznad ili ispod cilja. Kontrolne vage koristie se u velikom broju različitih industrija, uključujući industrijsku, hemijsku industriju i prehrambenu industriju

Prednosti kontrolne vage:

 1. Povećava tačnost i smanjuje podelu proizvoda
  Glavna prednost upotrebe kontrolne vage je ušteda. Sposobnost proizvodnje proizvoda tačne težine dovodi do krajnje uštede, jer se materijali ne troše i procesi ne moraju da se ponavljaju. U mnogim slučajevima ove vage su toliko kritične da određuju da li je nešto profitabilno ili ne.
 1. Osigurajte kvalitet proizvoda
  Težina proizvoda jedno je od vitalnih pokazatelja koji se meri tokom procesa kontrole kvaliteta, bilo da se radi o potrošnom dobru ili automobilskom delu. Mogućnost tačnog i brzog merenja koje se šalje na računar za statističku analizu jedna je od ključnih funkcija kontrole kvaliteta.
 1. Ispunite regulatorne zahteve
  Korišćenje kontrolne vage pomaže u garantovanju tačnosti u težini. Ovo je posebno važno za kompanije koje prodaju proizvode na malo, gde je težina proizvoda prikazana na pakovanju. Svaka država ima različitu regulativu za ispitivanje težine proizvoda. Ako su proizvodi prekomerni ili premali, agencija može izreći značajne novčane kazne proizvođaču. Merenje tokom procesa proizvodnje je odličan način da se osigura da se to ne dogodi.
 1. Navedite tačne podatke za bolje upravljanje procesom
  Vaga može biti važan deo procesa kontrole kvaliteta. Vaganje sastojaka, prateći formulu, i vaganje gotovog proizvoda daje menadžmentu mogućnost da proveri sve aspekte proizvodnog procesa. Oni mogu prepoznati koji delovi dobro rade, a koji treba poboljšati.
 1. Pratite produktivnost
  Neki sistemi takođe mogu pratiti izlaz operatora. Ovo pruža menadžmentu informacije o tome ko je merio, koliko je trajalo, kada je započeo i kada je završio merenje. Sistemi pružaju efikasne podatke i informacije koji omogućavaju preduzećima da poboljšaju produktivnost i svoje procese.

Shollex uvek ima pravu vagu za vaš posao. Zahvaljući 30 godišnjem iskustvu, znanju i primeni novih tehnologija uvek idemo korak ispred. Spremni smo da vam pomognemo i nađemo najbolji proizvod za vas. Kontaktirajte nas.

Specifikacija

 • merni kapacitet: od 20g do 1000g
 • tačnost merenja: programira se na 0.5 ili 1g
 • brzina odmeravanja: 30 – 80 merenja / min

Povezani proizvodi

Translate »