Nasledje po meri

UVEK PRAVA MERA kvaliteta i usluge korisnicima. Kroz tri generacije porodičnog vlasništva ideal je isti. Shollex je danas poznat po najvišem standardu proizvoda i vrhunskoj usluzi u industriji merenja mase, fiskalizacije i softwerskim i tehničkim rešenjima za organizaciju i kontrolu celokupnog poslovanja.

“Čovek uvek nešto meri”. Reči osnivača.

Godina postojanja
0
Zaposlenih
0 +
Država prodaje
0
Zadovoljnih partnera
0 k+
Proizvoda
0 +

Kroz vreme

SHOLLEX je porodična kompanija osnovana 1990. godine u Beogradu kao inženjering i konsalting kuća.

Osnivači firme: dipl. ing. Šoškić Slobodan, ing. Šoškić David i dipl. ecc. Šoškić Tatjana, za cilj su postavili:

– inženjering i konsalting na proizvodnji i izvozu opreme
– inženjering na projektovanju, proizvodnji, prodaji i servisiranju elektronskih vaga
– inženjering na proizvodnji, prodaji i servisiranju registar kasa.

Tehnički tim kompanije čine vrhunski inženjeri i tehničari elektronike, mašinstva i precizne mehanike. Na poslovima servisiranja vaga, projektovanja sistema i konsaltinga u merno-regulacionoj tehnici rade iskusni stručnjaci.
Vodeći inženjeri odabiraju vrhunsku opremu, i daju mnogo originalnih rešenja koja danas uspešno rade u industriji, trgovinama, restoranima, hotelima i ostalim poslovnim objektima širom Balkana.
Shollex otvara predstavništva u Crnoj gori i Bosni i Hercegovini. Shollex danas ima predstavništva u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Podgorici i Bjeljini. Pored toga imamo i veliku mrezu distributera.
Shollex danas nudi mnoštvo proizvoda iz branše, rezervne delove, servis, baždarenje, žigovinu, softverska i tehnička rešenja a sve uz odličnu službu za korisnike. Kompanija nastavlja da prednjači u tehnološkom napretku i kvalitetu proizvoda, ubrzano se razvija u korak sa novim tehnologijama i to će činiti i ubuduće.

Konsalting

Saradnja sa stranim partnerima koji su za svoje potrebe , tražili partnere u Srbiji iz oblasti mašinogradnje i metalurgije.

Od osnivanja 1990. godine, partneri smo stranim kompanijama jer radimo po svetskim standarima. Shollex neguje dobre odnose sa ino-partnerima iz oblasti inženjeringa za projektovanje i prodaju opreme za metalurgiju. Saradnja traje i danas. 1998. godine ostvaren je veliki napredak kada smo obezbedili projektovanje i izvoz opreme u vrednosti današnjih 7.000.000 eura. Proizvođači su bili GOŠA FOM, LOLA FMO i MIN FITIP.

Shollex danas dugogodišnje iskustvo ulaže u razvoj industrijskih softvera i sistema.

Metrologija

Od 1994. godine, kompanija Shollex stvara svoje mesto u legalnoj metrologiji i počinje uspešnu saradnju sa južnokorejskom firmom CAS, vodećim proizvođačem vaga u svetu. Postižemo da se delovi vaga i kompletne vage proizvode i kod nas. Za kratko vreme Shollex postaje najznačajniji diler vaga na ovom delu Balkana.

Shollex danas nudi preko 90 tipova elektronskih vaga za:

trgovinu
tehnologiju
medicinu
pošte
precizna merenja
mesnu industriju
industriju i dr.
2006.godine sklapamo ugovor sa firmom Mettler Toledo iz Švajcarske.
2010. godine SHOLLEX proizvodi više desetina tipova magacinskih vaga
od 60 — 10.000 kg i kamionskih teretnih vaga do 60 t. Kompanija Shollex
je iz oblasti rada mernih sistema u industriji i farmaciji potpisala ugovore
o zastupanju sa japanskom firmom VIBRA koja proizvodi vage u klasi I i II, vrhunskog kvaliteta, OIML serifikovane.
2015. godine Shollex zauzima pravo mesto u oblasti industrijskih sistema bogatiji za softverska rešenja koja prate sve potrebe metrologije.
Shollex danas pomera granice maksimalnog merenja na stotine tona dok je brzina merenja ostala ista.
Shollex danas u svojoj ponudi ima preko 10 velikih svetskih brendova u oblasti metrologije uključujći i svoje merne uređaje.

Maloprodaja

Kompanija Shollex prodaje fiskalne kase, Pos sisteme za prodajna mesta i servisira ih.

Imamo bogato iskustvo servisiranja i održavanja kasa i POS sistema proizvođača TEAC, EPSON, OLIVETTI, SHARP.

Shollex je postigao najbolje rezultate u saradnji sa nemačkom firmom QUORION. Saradnja datira od izložbe CeBIT 2000. Godine. Od tada je prodato više hiljada fiskalnih registar kasa.

Prodajemo fiskalne registar kase (FCR) u Srbiji i Crnoj Gori preko 15 godina. Dobro organizovanom prodajnom i servisnom mrežom stekli smo veliko iskustvo u montaži, testiranju, servisiranju i održavanju FCR. Sa firmom QUORION DATA SYSTEMS (Nemačka) potpisan je ugovor o zajedničkoj proizvodnji FCR.

2004. godine Shollex uvodi EPSON fiskalne štampače i osvaja tržište kvalitetom i pouzdanošću.
2005. godine počinje prodaja i servisiranje POS sistema. Sarađujemo sa kompanijama Hanasis, Birch i Toshiba.
2010. godine Shollex sklapa ugovor sa OMV pumpama o snabdevanju i održavanju fiskalnih štampača. Posle 10 godina i preko 270 fiskalnih štampača na svojim lokacijama, OMV i danas ima puno poverenje u kompaniju Shollex i njenu efikasnost. 2014. godine počinje saradnju sa kompanijom FEC s.

Software

Kompanija Shollex se od 2005. godine bavi prodajom i uvođenjem softvera. Tokom 15 godina uveli smo više vrsta prodajnih rešenja i knjigovodstvenih sistema na Windows i Linux operativnim sistemima, za mala, srednja i velika preduzeća.

Kompanija Shollex se od 2005. godine bavi prodajom i uvođenjem softvera.
Tokom 15 godina uveli smo više vrsta prodajnih rešenja i knjigovodstvenih sistema na Windows i Linux operativnim sistemima, za mala, srednja i velika preduzeća.
Od 2012. godine u kooperaciji sa Švajcarskom kompanijom SPP , Shollex se bavi uslužnim programiranjem za strane kompanije među kojima je i kompanija ITIM.
2014.- Shollex razvija sopstveni maloprodajni softver.
2015. KAPIJA U BUDUĆNOST. Izlazi PORTA softverska platforma. Na nju se uvezuje PORTA Trade i PORTA Cloud, platforma za organizaciju poslovanja svih vrsta trgovinskih objekata.
KVALITET UVEK POBEĐUJE. Shollex zauzima pravo mesto u oblasti industrijskih sistema bogatiji za softverska rešenja koja prate sve potrebe metrologije.
2017. PRAVA MERA BUDUĆNOSTI. PORTA Charts, sistem za kontrolu merenja, koji nalazi primenu u industrijskim granama obuhvaćenim zakonom o prethodno upakovanim proizvodima.
Shollex danas nudi:

  • uvođenje i postavku kompletnih mrežnih i hotspot sistema
  • postavku sistema za kontrolu pristupa i video nadzora
  • sistem za kontrolu radnog vremena i izradu karneta.

Tehnologija i hardver koje koristimo su Cisco, MikroTik, DCN, TP-Link, Open-VRT.

Kompanija SHOLLEX spaja NOVE TEHNOLOGIJE i mudrost dugogodišnjeg iskustva. Najsavremenijim istraživanjima, znanjima i rešenjima stvaramo budućnost.

Translate »